Subsidieregeling isoleren wordt in Gelderland uitgebreid

10-12-2012
Subsidieregeling isoleren wordt in Gelderland uitgebreid

De Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben besloten om de bestaande isolatieregeling voor isolatie en hiernieuwbare energie uit te breiden. Naast de succesvolle regeling voor het isoleren wordt nu ook de mogelijkheid geboden om subsidie te krijgen op lokale projecten waar de burgers zelf deel aan nemen. De nieuwe regeling gaat op 1 januari 2013 in.


In de nieuwe regeling wordt er naast de subsidie voor dak, vloer of spouw nu ook subsidie gegeven voor het plaatsen van glasisolatie ( HR++ of beter). De maximale waarde van de WOZ waarde is afgeschaft maar de woningen moeten wel voor 1980 gebouwd zijn. 

De subsidie voor een afzonderlijke woning bedraagt € 500,00, echter bij een gezamelijke aanvraag van meer dan 6 woningen wordt de subsidie verhoogd naar de subsidie maximaal € 750,00 per woning. 

Initiatieven voor hernieuwbare energie en een gezamelijke inkoop van energie kunnen ook rekenen op steun. Hier zijn echter voorwaarden aangeboeden zoals het aantal burgers dat mee wil doen ( minimaal 100) en de bijdrage die de burgers zelf betalen ( minimaal 25 %). 

Bron: Bluestart